top of page

KOFFIES

SOORTEN KOFFIE

Koffies Ceuterick heeft steeds de meest gekende soorten koffies in huis.

MOKKA

Een pittige smaak en nasmaak. De mediumbranding zorgt ervoor dat deze mokkakoffie zijn rijke en fruitige smaak behoudt.

 

Mokka is een type eerste kwaliteit koffieboon vernoemd naar de Jemenitische stad Mokka. Jemen was de belangrijkste producent van koffie die via de havenstad Mokka verhandeld werd.

Koffie_Mokka_Ceuterick.jpeg
Koffie_Dessert_Ceuterick.jpg

DESSERT

Fruitige en levendige koffie met zachte body, zoals een dessert moet zijn.

DESSERT EXTRA

Zelfde kwaliteiten van onze Dessert maar met een lagere zuurtegraad.

Koffie_Dessert_Ceuterick.jpg

DECA

 Alle positieve eigenschappen van echte koffie, zonder cafeïne te bevatten.

Koffie_Deca_Ceuterick.jpeg

ESPRESSO

Het beste uit de koffieboon met een intense smaak en body en een aangename langdurige nasmaak. Deze koffie wordt iets harder gebrand.

Betekenis Espresso: Een klein kopje koffie dat het resultaat is van heet water dat onder hoge druk door een hoeveelheid fijn gemalen koffie wordt geperst, soms verkeerdelijk Mokka-tje genoemd.

 

Koffie_Espresso_Ceuterick.jpeg
bni-logo.jpg

EGMONT

Een interessante creatie dankzij een tasting met alle Zottegemse BNI-leden. Een blend gemaakt uit de score van de 5 beste koffies.

ORIGINES

Door onze jarenlange ervaring en passie voor koffie zijn we in staat om samen met onze partner importeurs, de beste origine selecties tot bij u in het kopje te brengen.

Papoea.jpg

 PAPUA

 

 NEW-GUINEA

Subtiel fruitig aroma gecombineerd met fijne parfum accenten.

guatemala.png

GUATHEMALA

Flinke body & goed aroma met een matige zuurtegraad.

KoffiesCeuterickGuatemala.jpg
Costa Rica El Balar.jpg

COSTA-RICA

Smaak van honing & melkchocolade met een zacht-, helder en fruitig karakter.

KOPI LUWAK 

INDONESIË 

De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de Luwak een civetkatachtige Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van het dier. Ze worden gewassen en gedroogd en vervolgens van hun schil ontdaan. Hierna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het fermentatieproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere smaak. 

KOWI LUPAK.jpg
KOffie_Brazilie_Ceuterick.jfif

 SANTOS

 BRAZILIË

Zoete smaak met lage zuurtegraad.

EXCELSO 

COLOMBIA 

Deze koffie brengt alles wat je van een Colombia verwacht en meer. Een goede balans, iets fruitig, lage zuurtegraad wat ons brengt tot een volle body met een toets van citroen & kruiden.

Koffie_Colombia_Ceuterick.jpg
Coffee Time

 FENG MI DRAGON

 CHINA

Wel gebalanceerd, elegant & aromatische koffie.Gemiddelde acediteit.

MARAGOGYPE 

NICARAGUA 

Bijzondere koffie, niet alleen vanwege zijn zeer grote boon, maar ook vanwege zijn uitzonderlijke milde smaak, fijn aroma, laag cafeïnegehalte & frisse nadronk.

Koffie_Nicaragua_Ceuterick.jpg
trevor-cole-k7ZhGBzSM5w-unsplash.jpg
ethiopia.png

 ETHIOPIE

Milde fruitige smaak, lieveling van vele koffieliefhebbers.

bottom of page