WIJNEN, ADVOKAAT & JENEVER

minnegoed wijnen

Al enige tijd geleden maakte Karel kennis met Frederick, zaakvoerder van Minnegoed Wines. Dankzij Frederick leerde Karel het wijnhuis Minnegoed kennen en zijn wijnen. Daar de wijnen dermate in de smaak vielen werden ze mee opgenomen in het gamma van wijnen welke te verkrijgen zijn bij Koffies Ceuterick.

EEN WOORDJE OVER MINNEGOED WINES

Al jaren speelde Frederick, zaakvoerder Minnegoed Wines, met de gedachte een eigen wijn en label te ontwerpen van grote liefde Zuid-Afrika. Vaderland België zou de eerste ontvanger worden van zijn creatie. Linton Park Wines van wereldbedrijf Camelia werd de partner. Camelia is aktief in meer dan een dozijn landen en niet alleen voor wijn. Ook chocolade, fruit, tabak en andere etenswaren worden door Camelia in eigen ateliers en bedrijven ontgonnen.

 

Een collectie van fijne, alledaagse wijnen die prijs/kwaliteit moeilijk te kloppen zijn, was de opzet. Wijn hoeft niet per se duur te zijn maar genietbaar door iedereen. Het moesten wijnen worden die bij elke gelegenheid of event pasten. Minnegoed werd geboren met 5 variëteiten. 2 witte, met een 100% Chenin blanc en een 100% Chardonnay, 1 rosé en 2 rode, die bestaat uit een mengwijn van Shiraz en Merlot (Cape Red) en een 100% Pinotage.

 

Bijkomend liet Frederick elke variëteit verwijzen naar zijn kinderen. Siënna kreeg wit, Shelsy rosé en Milan rood. De wijnen van Minnegoed zal iedereen kunnen bekoren en is de excellente, alledaagse partner.

ADVOKAAT - DE STOOP

De basisgrondstof wordt, naar een aloud familierecept, nog gemaakt met vers eigeel, suiker, melk en natuurlijke aroma's, zonder gebruik te maken van kunstmatige dikkingsmiddelen en bewaarmiddelen. 

 

Het resultaat is een overheerlijke ambachtelijk bereide drank met een alcoholpercentage van 15%, die heerlijk smaakt bij ijs, chocolade, pannenkoeken of bij de koffie.

JENEVER- STOKERIJ VAN DAMME

150 jaar Balegemse dreupel

 

Jeneverstokerij Van Damme is een begrip in Oost-Vlaanderen. De jenever wordt er nog steeds volgens de ambachtelijke methodes uit de 19e eeuw gestookt.

 

De Balegemse stokerij is de laatste ‘warme’ landbouw-jeneverstokerij in de Benelux. Dat betekent dat het graan voor de geestrijke drank op de boerderij zelf wordt geteelt, de alcohol wordt er binnen de muren gestookt én de mest voor het land wordt door de eigen runderen geleverd. Daarom wordt op de boerderij gretig de slogan 'Van korrel tot borrel' gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: 'Vanuit de grond tot in de mond'.

Koffies Ceuterick Logo

BRUGGENHOEK 18 - 9620 ZOTTEGEM

TEL +32 (0)9 360 00 06 - MOB +32 (0)472 90 56 65 - info@koffies.be

©2018 door Koffies Ceuterick. Ontworpen door KridoDesign (+32 475 78 32 01)