top of page
Stokerij-Van-Damme-stoken.jpg

ADVOKAAT & JENEVER

ADVOKAAT - DE STOOP

De basisgrondstof wordt, naar een aloud familierecept, nog gemaakt met vers eigeel, suiker, melk en natuurlijke aroma's, zonder gebruik te maken van kunstmatige dikkingsmiddelen en bewaarmiddelen. 

 

Het resultaat is een overheerlijke ambachtelijk bereide drank met een alcoholpercentage van 15%, die heerlijk smaakt bij ijs, chocolade, pannenkoeken of bij de koffie.

JENEVER- STOKERIJ VAN DAMME

150 jaar Balegemse dreupel

 

Jeneverstokerij Van Damme is een begrip in Oost-Vlaanderen. De jenever wordt er nog steeds volgens de ambachtelijke methodes uit de 19e eeuw gestookt.

 

De Balegemse stokerij is de laatste ‘warme’ landbouw-jeneverstokerij in de Benelux. Dat betekent dat het graan voor de geestrijke drank op de boerderij zelf wordt geteelt, de alcohol wordt er binnen de muren gestookt én de mest voor het land wordt door de eigen runderen geleverd. Daarom wordt op de boerderij gretig de slogan 'Van korrel tot borrel' gebruikt. Een variant daarop is de slagzin: 'Vanuit de grond tot in de mond'.

bottom of page