THEES

SOORTEN THEEs

 

ZWARTE THEE

Zwarte thee is de meest bekende theesoort en wordt ook wel gefermenteerde thee genoemd. Hieraan dankt zwarte thee zijn intense smaak. Zwarte thee van Revolution Tea bevat o.a. de volgende soorten; Assam, Ceylon, Darjeeling, Keemun, Lapsan Souchong en Yunnan.

OOLONG THEE

Oolong thee wordt ook wel half gefermenteerde thee genoemd en zit in dat opzicht tussen groene en zwarte thee in. Oolong is kenmerkend vanwege zijn rokerigere karakter in geur en smaak. Een thee voor de echte liefhebber.

GROENE THEE

Groene thee is ongefermenteerde thee en is daarom fris en licht van smaak. Deze theesoort bevat meer anti-oxidanten dan zwarte thee. Melanges van groene thee bevatten; Chun Mee, Dragonwell, Gunpowder, Hojcha, Indulgashinna, Matcha en Sencha.

WITTE THEE

Witte thee is ongefermenteerde thee en is een jonger blad dan de groene thee en geeft een lichte, zoete smaak. Gebruikte witte theesoorten zijn Bai Mu Dan, Fujian, Silver Needle en Tribute Eyebrow.

ROOIBOS THEE

Rooibos is eigenlijk geen theesoort, maar een kruidsoort van de Zuid Afrikaanse struik Rooibos. Deze van nature cafeïne vrije thee is gefermenteerd en dankt hieraan zijn herkenbare roodbruine kleur. Rooibos thee bevat meer anti-oxidanten dan groene thee.

KRUIDEN THEE

Kruidenthee is een verzamelnaam van kruiden die zorgen voor een heerlijke, weldadige drank. Revolution Tea biedt unieke kruidenmelanges van onder andere rooibos, munt, kamille, goudsbloem, kaneel en vele anderen. Alle kruidenthee soorten zijn van nature cafeïnevrij.

BIOLOGISCHE THEE

Biologische hee wordt verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Grondverrijking wordt uitsluitend gedaan met natuurlijke kompost en insecten en ziekten worden op een natuurlijke manier bestreden. Resultaat is een kwaliteitsvolle grond en de theeplanten bevatten geen resten van chemicaliën.

CAFEÏNE VRIJE THEE

...

REVOLUTION THEE

Revolution Tea is een theemerk dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Dit in Amerika gevestigde bedrijf met hun passie voor kwaliteit in smaak en presentatie, introduceerde eind jaren negentig voor het eerst premium losse bladthee maar met het gemak van een buideltje. Zij zorgde voor een revolutie op het gebied van thee en creëerde een nieuw theesegment en daarmee een nieuwe fase in de evolutie van de theemarkt.

 

Revolution Tea is begin 2005 voor het eerst geïntroduceerd in Nederland. Niet alleen de bijzondere kwaliteit en het smaakassortiment zorgden ervoor dat Revolution Tea in de smaak viel bij vele theeliefhebbers, ook de opvallende en eigentijdse presentatie zorgt er voor dat Revolution Tea niet alleen een lust is voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog!

losse thees

HUISTHEES

Meer weergeven

PURETEA

Pure Tea presenteert u een compleet nieuw theeproduct. Trendy, puur en authentiek. De smaak, de geur, de prachtig kleurende theeblaadjes en de bijzondere vorm van het zakje van Pure Tea maken theedrinken een ware beleving.  Verrassende theesoorten en 100% biologisch samengesteld uit de superieure, eerste pluk: de fijnste theeblaadjes van het seizoen met de hand geplukt en van de beste kwaliteit.

De Pure Tea plantage is gesitueerd in het zuidwesten van India op een indrukwekkende berg. Dit deel van India is onderhevig aan een hoge neerslag, tijdens de moesson periode kan dit oplopen tot 250-300 mm regen per dag. De temperatuur overdag kan oplopen tot 40°C, wat een broeikaseffect creëert van extreme vochtigheid en warmte. 
Dit tropisch klimaat draagt bij tot de unieke moutige smaak, een kenmerk waarvoor onze thee bekend staat.

Koffies Ceuterick Logo

BRUGGENHOEK 18 - 9620 ZOTTEGEM

TEL +32 (0)9 360 00 06 - MOB +32 (0)472 90 56 65 - info@koffies.be

©2018 door Koffies Ceuterick. Ontworpen door KridoDesign (+32 475 78 32 01)